Църква "Света Троица" - Габрово

Двудневен „Празник на духовната музика” идва в Габрово за 16-и път

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Църква "Света Троица" - Габрово
Църква „Света Троица“ – Габрово

За шестнадесети път в Габрово ще се състои международният фестивал „Празник на духовната музика”. Събитието е основно за духовния празник на Габрово 14 октомври – Денят на Света Петка Българска, съобщават от Община Габрово.

В две поредни вечери ни очакват два концерта под надслов „Източно-православни песнопения” и „Тебе поем, Господи”. Входът е свободен.

На 13 октомври от 18:30 часа в храм „Света Троица” ще се представят Академичният  хор „Света Параскева” при Националната художествена академия от град София, Сборен хор от храмовете „Свети Йоан Претеча” и „Успение Богородично”, специално създаден за тазгодишното издание, Хор при Българската академия на науките от София, Хорът при Могильовската държавна консерватория – Беларус и Представителят на Букурещката епархия протопсалт Даниел Балаш, който ще представи Източно-православни песнопения.

На 14 октомври от 18:30 в художествената галерия „Христо Цокев”, заедно с Габровския камерен оркестър, участие ще вземат могильовските гости, Даниел Балаш, Теодора Петрова – оперна певица от София, която ще изпълни „Salve Regina” от Перголези, и Хорът при Българската академия на науките, които ще изпълнят две произведения – Кратка меса от Игнас Раймън и „Патер Ностер” от Йозеф Свидер.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.