Почина актьорът Анани Явашев, брат на Кристо

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 89-годишна възраст е починал актьорът Анани Явашев, съобщава БНТ. Той е брат на Христо Явашев – Кристо, който ни напусна на 31 май 2020 г.

Анани Владимиров Явашев е роден в Габрово на 18 октомври 1932 г. Завършва актьорско майсторство през 1956 г. във Висшия институт за театрално изкуство в София (ВИТИЗ). Веднага след дипломирането си играе две години в Драматичен театър Габрово (1956 – 1958 г.). Впоследствие е актьор в Младежки театър София, в игрални филми и телевизионни постановки. Кариерата му в киното и театъра продължава повече от пет десетилетия.

Поклон пред паметта му!

Анани Явашев. Източник на снимката: БНТ

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Почина роденият в Габрово артист Христо Явашев – Кристо

Бившият Текстилен техникум да бъде Център за съвременно изкуство на името на Христо Явашев – Кристо


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.