ЕМО „Етър“ открива ХІХ-ия Национален пленер на детската рисунка

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ХІХ Национален пленер на детската рисунка в ЕМО "Етър"
ХІХ Национален пленер на детската рисунка в ЕМО „Етър“

ХІХ Национален пленер на детската рисунка се открива на 16 май в Етнографския музей на открито „Етър” – Габрово. Събитието ще събере ученици, обучавани в художествени школи от град Попово, Плевен, Русе и Габрово, и ще продължи до 19 май.

След като творбите бъдат създадени, те ще останат на територията на етнографския музей до 30 септември. Картините на малките художници по традиция са включени в изложба-базар, продават се и събраните средства се влагат в благотворителна кауза, свързана с подпомагане на здравословното състояние на нуждаещо се дете от Габрово. Не е случайно, че мотото на Пленера е „Деца помагат на деца”. Тази година средствата ще отидат за лечението на Симеон Стефанов Джинджев на 5 години от Габрово.

Организатор на събитието е ЕМО „Етър”, с подкрепата на „Иконописно ателие” в ЕМО „Етър” и Татяна Петкова, майстор на симити в ЕМО „Етър”.

Класирането на творбите ще направи жури в състав: Стефан Монев – представител на СБХ в Габрово, Пламен Малинов – зограф от „Иконописно ателие”в ЕМО „Етър” и Цветомира Кътева – координатор на Пленера.

От „Иконописно ателие” ще дадат собствена награда на участник за иновация в техниката на рисуване.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.