"Плаващите кейове" на Христо Явашев - Кристо

„Плаващите кейове“ на Христо Явашев-Кристо от Изео – вече в Бургас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Плаващите кейове" на Христо Явашев - Кристо
„Плаващите кейове“ на Христо Явашев – Кристо. Фотография: Wolfgang Volz
© 2016 Christo

Понтони от внушителната арт инсталация „Плаващите кейове“ на световноизвестния творец от Габрово Христо Явашев – Кристо ще бъдат инсталирани на Пристанище Бургас. Творбата на Кристо беше представена през 2016 г. на езерото Изео в Италия.

Плаващият кей ще се намира пред Яхт клуб „Порт Бургас”. Понтоните вече са закупени и доставени от „Пристанище Бургас” ЕАД и предстои да бъдат монтирани на вода в близките дни, съобщават от пресцентъра на морското пристанище.

ПОВЕЧЕ ЗА „ПЛАВАЩИТЕ КЕЙОВЕ“ В ИЗЕО ОТ ИВА СЪЙКОВА ТУК:

„Плаващите кейове“ на Христо Явашев – Кристо: Камино де Изео

Кеят няма да е част от пространствена художествена творба, а ще обслужва треньорските лодки и катери при домакинството на Европейско първенство клас „Оптимист“ – IODA 2017, което ще се проведе в Бургас в периода  30.07 – 06.08 2017 г. Подготовката за престижната регата, чийто домакин е Яхт клуб „Порт Бургас” е в разгара си. За участие са се записали 275 състезатели от 45 държави. Има участници от страни извън ЕС като САЩ, Аржентина, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Китай и др. Над 85 са придружаващите ги треньори и водачи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Доц. Иван Узунов от Габрово: Във Велико Търново има идея за покана към Кристо


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.