Поетът Петър Чухов

Поетът Петър Чухов чете „АДdicted” в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Поетът Петър Чухов
Поетът Петър Чухов. Снимка: личен архив

Съвременният български поет Петър Чухов отново ще бъде гост на габровци. Срещата е на 16 март от 18:30 ч. в галерия „Орловска 10“. Чухов ще представи най-новата си книга с поезия „АДdicted”. Организатори са Иван Христов и Калоян Христов от „Творчески срещи“.

През 2016 г. Петър Чухов беше гост на галерия „Орловска 10“ и представи предишната си книга „Сбогуване с нарцисизма“. Специално за рубриката „Ах, този арт“ на Габрово Daily Петър Чухов даде интервю пред Ива Съйкова.

„Сбогуванията винаги са относителни. Щом си се докоснал до нещо, то е станало част от теб и е завинаги с теб. По-скоро става дума за някакво деактивиране, за преминаване в латентно състояние. И така всъщност всяко сбогуване е един вид имунитет“ – сподели тогава Чухов. Прочетете цялото интервю с него тук.

ВЗАИМНО

Какво ще направиш
ако твоят ангел хранител
се окаже паднал ангел

Ще му подадеш ли ръка
да се изправи
или ще легнеш
до него
и ще си кажеш
крилата
са мека постеля

УЛИЦА БЕЗ ИЗХОД

Черна котка –
мисълта за теб –
пресича пътя ми


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.