Директорът на театъра в Габрово Петко Койчев с отличие „Златно перо“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Директорът на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово Петко Койчев е сред лауреатите на наградата „Златно перо“, съобщават от институцията.

Официалната церемония „Златно перо“ ще се състои на 21 май 2021 г. от 16:00 часа под купола на столичното „Ларго“ като част от събитията на Европейския музикален фестивал.

По традиция слушателите на Classic FM радио чрез пряко гласуване определят кой ще бъде 24-ят носител на наградата. Изборът на публиката ще бъде обявен на самата церемония на 21 май.

Наградата се връчва в навечерието на празника на българската писменост, просвета и култура 24 май на 24 музиканти, артисти, писатели, журналисти, художници и преподаватели за приноса им към изкуството и културата на страната. Наградата е учредена от „Кантус Фирмус“ и галерия „Макта“ в партньорство с Classic FM радио през 1995 г.

Сред носителите на „Златно перо“ за 2021 г. са: акад. Людмил Стайков, проф. Надежда Сейкова, проф. Александър Шурбанов, проф. Стойка Миланова, проф. Емил Попов – скулптор, Борислав Иванов – диригент, Найден Вълчев – поет и писател, Георги Стрезов – композитор, Богдана Карадочева, Светослав Пеев, Соня Йончева, Иво Сиромахов,  Драгомир Драганов – журналист и водещ на поредицата „БНТ на 60“ и други изявени български творци.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.