„Етър“-а направи панаир за душата (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От 6 до 8 септември музеят „Етър“ в Габрово срещна традиции от три континента на XVII Международен панаир на традиционните занаяти.

80 майстори участваха в панаира с демонстрации на съхранени занаятчийски техники, ръчно изработени изделия от естествени материали и уникални художествени творби. За трета поредна година място в изложението намериха съвременни творци с техния авторски „прочит” на традиционните занаяти.

За първи път в събитието се включиха представители от Мрежата на Творческите градове на ЮНЕСКО. Флорианополис (Бразилия), Асуан (Египет) и Уейфанг (Китай) са градовете, от които идват трима артисти да споделят с посетителите на Панаира малка част от културното наследство на страните си.

Над 20 български и чуждестранни изби показаха продукцията си на фестивала на виното „Августиада”, чието осмо издание се проведе именно в музея на открито в Габрово.

Вижте фоторепортаж от панаира в „Етър“-а:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.