ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО "Етър"

В „Етър“-а се откри Международен панаир на традиционните занаяти (СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО "Етър"
ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО „Етър“

До 9 септември Етнографският музей на открито „Етър“ – Габрово е домакин на ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти. Майстори от Азербайджан, България, Индия, Латвия, Литва, Нигерия, Пакистан, Русия, Румъния, Судан, Сърбия, Украйна, ЮАР и др. представят съхранените традиционни техники и съвременното състояние на занаятите.

ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти бе официално открит днес от Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Слова произнесоха кметът на Габрово Таня Христова и директорът на ЕМО „Етър“ доц. д-р Светла Димитрова.

КАКВО ВИ ОЧАКВА НА ПАНАИРА – ВИЖТЕ В ПРОГРАМАТА

ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър“ (ПРОГРАМА)

13,5 млн. туристи за 54 години в „Етър“-а

Преди 54 години на 7 септември ЕМО „Етър” посреща първите си посетители – това припомни при официалното откриване на ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти директорът доц. д-р Светла Димитрова. Тя приветства официалните лица и гостите и заяви, че през този период през музея са преминали над 13 500 000 туристи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

7 септември 1964 г. – отваря врати първият у нас музей на открито „Етър“

Таня Христова: „Добре дошли в нашия български дом „Етър”-а”

Международният панаир на традиционните занаяти, който се провежда в ЕМО „Етър” е сред най-добрите събития от подобен характер в нашата страна, заяви в официално обръщение кметът на Габрово Таня Христова. По думите й този музей предизвиква чувствата, които свързват всеки българин с корените му.

Гости на официалното откриване на ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО "Етър"
Гости на официалното откриване на ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО „Етър“

„Това място е като бащина къща, която извиква най-хубавите емоции и изважда на показ най-доброто от душата на всеки един от нас. Не случайно, когато искаме да покажем на някой нашата родина, ние го водим най-напред тук. Защото в ръцете на майсторите от „Етър”-а е събрана цяла България – с тъканите черги, с чардаците, със симидите и гайтаните, с писаните каруци, с българските шевици.

Думите нямат достатъчно сила, за да изразят енергията, която това място носи и смисъла, който ние влагаме в него”, каза още Таня Христова.

Разгледайте галерия от снимки от панаира в „Етър“-а:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.