ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти 2018 © ЕМО "Етър"

Следващият панаир на занаятите в „Етър“-а ще бъде през 2022 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

XVIII Международен панаир на традиционните занаяти ще се проведе в музей „Етър“ в Габрово на 3 и 4 септември 2022 г., съобщават от музея на открито. Поради пандемията от COVID-19 последното издание на панаира беше през септември 2019 г.

Международният панаир през 2022 г. ще бъде с балкански акцент. Занаятите в страните от региона са запазени до голяма степен в техния автентичен вариант, за разлика от други европейски страни, където изделията са по-скоро дизайнерски. Музей „Етър“ има установени добри контакти с различни организации от балканските държави, което би подпомогнало намирането на занаятчии на високо професионално ниво. „Етър“ е член на Балканска музейна мрежа и още тази година негови представители ще се включат в конференция с участието на културни институции от полуострова.

Международната майсторска надпревара ще бъде в занаята куюмджийство (обработка на благородни метали). Председател на журито ще бъде Мартин Тинчев, майстор куюмджия в музей „Етър“.

По време на панаира през 2022 г. в музей „ Етър“ ще има и „Алея на вкусовете“, на която ще се представят храни и напитки, характерни за населението на Балканите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Етър“-а направи панаир за душата (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.