Паметникът на Бузлуджа – вече културна ценност от национално значение

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

ОБНОВЕНА: Министерството на културата опроверга новината за статута на паметника на Бузлуджа

Дом-паметникът на връх Бузлуджа придобива статут на недвижима културна ценност от национално значение, съобщават от Община Казанлък. Това е решил вчера Специализиран експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности (СЕСОНКЦ) към министъра на културата.

Това осигурява стабилна териториално-устройствена и юридическа защита на обекта и ангажира държавата (и не само) в по-голяма степен да положи грижи за опазването на културната ценност.

Монументът Бузлуджа е класиран на първо място сред седемте най-известни и застрашени европейски паметници на „противоречивото“ културно наследство.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

185 000 долара за паметника на Бузлуджа от американска фондация

Певицата Рита Ора включи паметника на Бузлуджа в новата си песен (ВИДЕО)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.