Дряново предизвика съгражданите си с играта „Открий азбуката“ за 24 май

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Играта „Открий азбуката“ предизвика дряновци и гостите на града в дните около 24 май да се разходят из Дряново в търсене на всички 30 букви от българската азбука. Участниците трябваше да ги открият, снимат и изпратят до страницата на Община Дряново във Фейсбук.

Заради епидемията и в Дряново нямаше тържествено шествие, а празничният концерт се проведе онлайн. Изпълнители от местните читалища, училища, детската градина и самостоятелни артисти поздравиха дряновци със своя изява, записана на видео. През целия ден на 24 май от Община Дряново публикуваха онлайн техни песни, танци, рецитали и пр.

Най-изявените през последната година учители получиха специални грамоти и цвете, а три от най-дългогодишните читалищни дейци са отличени с Почетната грамота на Община Дряново – Антоанета Ставрева от НЧ „Развитие-1869“, Бояна Бонева от НЧ „Наука-1922“ и Надежда Димкова от НЧ „Денчо Попов-1900“.

По случай празника Община Дряново обнови Паметника на азбуката в парк „Максим Райкович“, изработен от учителя по български език Динко Григоров през 2017 г.

Паметник на азбуката в Дряново. Снимка: Община Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.