Новият карнавален сезон започва на 11 ноември, специално място ще събира карнавалните идеи

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Новият карнавален сезон в Габрово започва на 11 ноември © Община Габрово
Новият карнавален сезон в Габрово започва на 11 ноември © Община Габрово

Специално място за карнавални идеи ще бъде открито на 11 ноември в Габрово, в зелената площ на ул. „Брянска“ срещу НТС, по повод началото на новия карнавален сезон. Точно там в 11 ч. и 11 мин. ще бъде даден старт на Петото годишно време – Карнавалното, съобщават от Община Габрово.

Тогава габровци ще узнаят темата на предстоящия карнавал. Зоната, в която приключи дефилето на Карнавал 2015, ще се превърне в територия за стартиране на подготовката за новото шествие в традиционното за това време от годината.

Мястото ще предразполага желаещите да участват с предложения в подготовката на шествието – с атрактивна пейка за карнавални идеи и нарочно поставен за целта куфар, в който всеки може да остави писмен белег на оригиналните си хрумвания. Организаторите на дефилето обещават най-добрите идеи от карнавалния куфар да бъдат реализирани като картини в шествието през 2016 г.

След откриването на Карнавалния сезон, Музей „Дом на хумора и сатирата” ще представи тематичните изложби Габровският карнавал – 50 години не стигат, посветена на 50-годишнината от Първата седмица на хумора и сатирата в Габрово (1965 г.); Най-доброто от Кукерландия – гостуваща изложба фотография от ХГ „Жорж Папазов” – Ямбол и фотоизложбата Багри от Карнавален Уругвай, организирана със съдействието на Посолството на Уругвай и почетния консул на страната в София д-р Йоаким Каламарис.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.