Спектакъл „Островът на съкровищата v1.0.“ на Малка театрална компания

Първият в света куклен спектакъл със смесена и виртуална реалност с премиера в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Спектакъл „Островът на съкровищата v1.0.“ на Малка театрална компания
Спектакъл „Островът на съкровищата v1.0.“ на Малка театрална компания

Първият в света куклен спектакъл със смесена и виртуална реалност ще бъде представен в Габрово. Премиерата на „Островът на съкровищата v1.0“ е в Дома на хумора и сатирата – Габрово на 28 октомври, съобщават от ДХС.

Куклено-театралният спектакъл, който съчетава живата актьорска игра с технологиите за MR и VR, е базиран на класическия роман на Р. Л. Стивънсън –  „Островът на съкровищата”. В него актьори, кукли и виртуални елементи на декора взаимодействат помежду си. Публиката вижда виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на мобилно приложение, инсталирано на смартфон, комбиниран с VR/AR хедсет. На всеки зрител ще се предостави такъв комплект за времето на представлението.

Ще бъдат изиграни общо 6 представления – на 27 и 28 октомври от 11:00 ч. и 18:00 ч. и 29 и 30 октомври от 17:00 ч. Поради ограничения брой на зрителите има предварително записване на публиката . Спектакълът е подходящ за зрители над 10 години.

Режисьор на спектакъла е Емил Йорданов, а създател на проекта – Малка театрална компания.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.