"Островът на съкровищата" на Малка театрална компания в Младежки театър "Николай Бинев"

Уникално в света габровско куклено представление гостува в София

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

"Островът на съкровищата" на Малка театрална компания в Младежки театър "Николай Бинев"
„Островът на съкровищата“ на Малка театрална компания в Младежки театър „Николай Бинев“

„Малка театрална компания“ от Габрово гостува в София със спектакъла си „Островът на съкровищата v1.0“ – първият в света куклен театър, съчетан с технологиите за смесена и виртуална реалност. Габровското представление ще се играе на 26 и 27 февруари в Младежки театър „Николай Бинев“ в София – от 17:00 ч. и 19:30 ч. и на двете дати.

Спектакълът е по мотиви от класическия роман на Р. Л. Стивънсън – „Островът на съкровищата”. По време на действието зрителите виждат виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на VR/AR хедсет. Компанията предоставя такива устройства на всички зрители, за времето на представлението!

Припомняме, че за представлението си „Малка театрална компания“ е номинирана в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. в категория „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“.

Билети се продават на касите на Младежки театър „Николай Бинев“ и в сайта на театъра. Представлението е предназначено за зрители над 12 години. Местата са силно ограничени – максимален брой зрители в залата: 20 човека. Не се препоръчва за хора с фоточувствителна епилепсия и фобии.

Драматизация и режисурата е на Емил Йорданов. В спектакъла участват актьорите Георги Тенев, Александър Митев, Десислава Йорданова, Силвия Тенева, Емил Йорданов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.