Община Габрово

Община Габрово възражда Вариететния театър в Дома на хумора

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община ГабровоОбщина Габрово е готова с проект за възобновяване на Вариететния театър и пространството около него в Дома на хумора и сатирата, съобщи кметът Таня Христова. Това научи Габрово Daily от днешния брой на в. „100 вести“.

Той е част от инвестиционната програма на Общината за 2015 година. Създаден през 1985 година като Експериментален вариететен сатиричен театър, той беше уникален не само за Габрово, но и за България и привличаше посетители от цялата страна. Негови артистични директори са били имена като Николай Николаев, Хачо Бояджиев, Вили Цанков, Сотир Майноловски, Николай Георгиев. Дълъг е списъкът и на звездите на българския театър, които са участвали в различни постановки. И всичко това остана в миналото, след като през 1999 г. театърът беше закрит поради финансови проблеми.

През 2007 година обектът беше даден на концесия за възстановяване и управление, но тя така и не се реализира. Оттогава досега темата за възстановяването на габровското вариете не е повдигана. Нова надежда даде кметът Таня Христова с информацията, че Общината иска да го възстанови и за това има проект.

„Това е един много хубав проект, който се надявам, че във времето ще намери своето реализиране и ще промени преживяванията в тази сграда – оцени кметът Таня Христова. – Искаме проектът да възроди пространството на Вариететния театър, както и да усвои няколко съседни, в това число отвън. Там ще има възможности за изяви на различни аудио-визуални изкуства чрез използване на съвременни технологии.“ Тя допълни, че партньори на Община Габрово по проекта са БНР и БНТ.

Пълният текст на новината четете във в. „100 вести“,  28 януари 2015 г., „Община Габрово възражда Вариететния театър”, автор Минка Минчева

100 вести


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.