Новият плаващ кей на Пристанище Бургас

Плаващият кей в Бургас бил подобен, но не същият с арт проекта на Христо Явашев

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Новият плаващ кей на Пристанище Бургас
Новият плаващ кей на Пристанище Бургас © Пристанище Бургас

Плаващият кей на Пристанище Бургас не е от арт инсталацията „Плаващите кейове“  Христо Явашев – Кристо, стана ясно днес от съобщение на пресцентъра на морското пристанище.

Само преди няколко дни от Пристанище Бургас обявиха, че част от понтоните на Кристо ще пристигнат в Бургас и новината бързо доби общественост. Тази новина целеше да популяризира домакинството на Бургас на Европейско първенство клас „Оптимист“ – IODA 2017.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Плаващите кейове“ на Христо Явашев-Кристо от Изео – вече в Бургас

Днес новината отпреди няколко дни беше опровергана: Ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД е подведено при покупката им от търговеца, от когото са закупени. Представителят на фирмата продала кубовете, заяви следното: „Явно не съм се изразил правилно и съм допуснал грешка. Понтоните са подобни, но не са същите. Вашите кубове са сиви, а от проекта на Кристо бели. Съжалявам, че съм станал причина за тази дезинформация”. Подготовката за международната регата е в разгара си, а първите състезатели вече пристигнаха в Бургас – посочва се още в прессъобщението.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.