Национален музей на образованието с благотворителна изложба „Надежда за Дани“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Националният музей на образованието представя благотворителна изложба „Надежда за Дани“, чиято идея е да помогне на 17-годишния Даниел Кръстев, който се нуждае от лечение в Германия. Каузата обедини школата по изобразително изкуство „Елиза арт“, читалище „Христо Смирненски – 1949“ в габровския квартал Русевци и НМО. В изложбата са включени творби на възпитаници на школата, участвали в двудневния пленер „Лято 2020“.

Повечето от рисунките са на тема възрожденска архитектура, традиционна култура, пейзажи, повлияни от автентичната среда в етнографския музей на открито „Етър“ – основен домакин на пленера.

В деня на откриването организаторите на инициативата съобщиха, че всички детски рисунки са откупени и средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка. Майката на момчето, което в момента е на лечение в София, благодари по телефона на малките художници и техния ръководител Елиза Цокова, на председателя на читалището Йордан Иванов и директора на музея Любка Тинчева.
Възпитаниците на „Елиза арт“, участвали в благотворителната изложба, получиха свидетелства за дарение, споделят от Националния музей на образованието.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово Daily заедно с общностната медия за доброто „Добрите българи“ dobrite.bg търсим истории за Доброто от Габрово и региона. Търсим дарителите, доброволците, благодетелите, дори да са най-обикновени хора, които вършат всекидневно добро. Обществото има нужда от активни граждани с общественополезна дейност – независимо колко мащабна е тя, дали е голяма кампания със стотици последователи или нещо малко като почистване на кварталната градинка, помощ за възрастен нуждаещ се човек или грижа за животно.

Пишете на нашата поща editor@gabrovodaily.info, на пощата на „Добрите българи“ info@dobrite.bg или споделяйте във Фейсбук групата Задруга на Добрите българи.

Четете в статията ни: Габрово Daily и „Добрите българи“ търсят истории за Доброто от Габрово и региона


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.