Музеят на образованието представя рисунки на деца от СУ „Райчо Каролев“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национален музей на образованието показва изложба на ученици от СУ „Райчо Каролев“ в Габрово. Посетителите могат да видят 26 творби на деца от III до VII клас – възпитаници на Ива Мошкова, учител по изобразително изкуство.

Някои от  рисунките са вдъхновени от срещата с творбите на най-големите имена в българската живопис, майстори на портрета и пейзажа, представители на европейски модерни влияния като Захари Зограф, Владимир Димитров – Майстора, Златю Бояджиев, Иван Милев.

Други изразяват детската представа за света,  богатството и тайнствата на природата, културното наследство, българската история и традиции, човешките взаимоотношения, преживяни моменти със семейството и приятели.

Изложбата е посветена на патронния празник на училището – 15 февруари, когато се навършват 174 години от рождението на Райчо Каролев,  един от най-изявените просветни дейци на Габрово през Възраждането и след Освобождението.

В статията е използвана рисунка на Беатрис Иванова, VI б, СУ „Райчо Каролев“ Габрово

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ: 15 февруари 1846 г. – роден е Райчо Каролев


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.