Националният музей на образованието представя изложба за Христо Г. Данов

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изложба за Христо Г. Данов в НМО - ГабровоГостуващата изложба „Христо Г. Данов – книжарят, когото наричаха министър“ представя Националният музей на образованието в Габрово до 20 април. Изложбата е на къщата-музей „Христо Г. Данов“ в Пловдив.

Изложбата е част от програмата за отбелязване на 180 години новобългарско образование.  Името на Христо Г. Данов, както и неговото издателство, се превръщат в символ на най-добрите национални традиции в развитието на новобългарската просвета и култура, споделят от НМО – Габрово.

„Христо Г. Данов – книжарят, когото наричаха министър“ ни запознава с дейността на Данов като издател на учебници и учебни пособия; като редактор на алманах „Летоструй” и на първия български следосвобожденски вестник „Марица”; като издател на първите стенни географски карти и създател на първата българска печатница; като организатор и един от участниците в Първото българско земеделско-промишлено изложение в Пловдив през 1892 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.