Националният музей на образованието дигитализира фонда си

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изображение: НМО
Изображение: НМО

Националният музей на образованието ще дигитализира музейния си фонд, съобщиха от културната институция в Габрово. Музеят е оборудван със съответната компютърна и дигитална техника и софтуер, което позволява успешното стартиране и реализиране на проекта за дигитализация.

Повече за НМО може да прочетете в Онлайн енциклопедия Габрово

НМО е единственият музей у нас, специализиран в областта на образователното дело в България и съхранява над 200 хиляди културни ценности – документи, снимки, учебна и законодателна литература и веществени материали.

Чрез дигитализацията ще се осъществи по-лесно и бързо документиране на различни видове паметници, както и достъп до тях, без те да се изнасят от фонда на Музея. Потребителите ще имат възможност да се запознаят с непоказвани досега музейни колекции.

Музеят няма да работи до 15 октомври 2015 г. поради ремонтни дейности. Той ще посрещне зимата с най-модерна отоплителна система.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.