Национален музей на образованието на 45 години © НМО Габрово

Какво ще се случи в Национален музей на образованието в „Нощ на музеите“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На 21 май Националният музей на образованието се включва в инициативата „Нощ на музеите“, организирана от Община Габрово.

Във всяка музейна възстановка ви очаква изненада, споделят от НМО. В килийното училище ще се срещнете за кратко „изпитание“ с учители от Възраждането – баба Колювица поп Йосифова, даскал Неофит и Иван Гюзелев. Ще  наблюдавате истински демонстрации и опити в кабинета по физика, както е било в първата гимназия по българските земи – Габровската.

Игрите с награди в музейните възстановки – „Открий, познай и спечели“, „Не съм от тук!“ – са подходящи както за деца, така и за възрастни.

В „Забавната занималня за малки и големи“ участват актьори от Куклен театър – Габрово. За любителите на запечатаните спомени също има изненада – фотосесия „Спомен от соца“.

В залата за временни изложби, арт коридора и кинозалата са подредени изложбите:

„Пътеки на образованието в славянския свят” – с участието на 13 държави и Националния музей на образование, обогатена с материали от фонда на НМО

„И ний сме дали нещо на светът…” – Изложбата е посветена на 170 години от първото общонародно честване на 11/24 май в Пловдив.

„Добронамерено, с усмивка“ – хумор и закачки от ученическото ежедневие.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.