На Лазаровден в Етъра с „Училище за лазарки“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Lazarki„Училище за лазарки“ за пета поредна година ще се проведе в АЕК „Етър“ за традиционния български празник Лазаровден. Според българската традиция, чрез лазаруване момичето вече става мома, която има правото да се задомява. Първият у нас музей на открито кани всички на Лазаровден, 4 април от 11:30 ч., когато Етърската чаршия ще се изпълни с момински песни и танци.

Още празнични прояви

На Велики четвъртък, 9 април от 11:30 ч., АЕК „Етър“ организира традиционно великденско боядисване на яйца под мотото „Майсторете ръчички“. Всеки посетител може да донесе свое яйце и с помощта на демонстратор да го украси по уникален начин, с естествени растителни оцветители.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.