Графити артистът Насимо рисува Христо Явашев на фасадата на столична гимназия

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Графити артистът Станислав Трифонов-Насимо работи по мемориален стенопис с лика на Христо Явашев – Кристо на фасадата на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“, съобщават от Столична община.

Проектът на Насимо е фигурална творба, с елементи на стрийт арт и графити, едновременно издържана по принципите на класическото рисуване и живописта, но актуална и в крак с времето. Въпреки че ще има мемориална мисия, Насимо се е заел да я създаде по такъв начин, че да не внася тъга и носталгия, а напротив – да чертае светла и оптимистична картина на бъдещето, така както за него винаги го е правило и изкуството на Кристо.

Артистичната акция е част от проекта на Столична община „Кристо и Жан-Клод: Срещи без раздяла“, реализиран в партньорство със Софийската градска художествена галерия, Националната художествена академия, Френски институт в България, Гьоте институт, фондация „Изкуство – дела и документи“, фондация “Мусиз”, фестивал Master of Art и Студио за професионален съвременен стенопис Fine Art Factory.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.