Най-смешният кинофестивал е в Габрово от 21 до 27 октомври

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Смешен филм фест - 2014Петото издание на Международния фестивал на комедийното кино „Смешен филм фест“ предстои от 21 до 27 октомври. 23 филми от 13 страни очакват габровци в зала „Възраждане“ на символична „възпитателна“ цена от 2 лева, а входът за прожекциите от модул „Златни комедии“ е свободен.

Специално внимание е отделено на детската аудитория в съботно-неделния афиш. Приятна изненада е подготвена за малките зрители, посетили филма „Астерикс и Обеликс. Бог да пази Британия”. Всяко дете ще получи подарък – книга, осигурена от издателство „Миранда”.

За първи път във фестивалната програма присъстват филми от Хърватия и Кипър. Ще гостува режисьорът Кирякос Тофаридис с една от най-успешните кипърски комедии за последните години – „Блок 12”. Филмът ще направи своята българска премиера първо в Габрово в рамките на Смешен филм фест на 22 октомври и ден след това, 23 октомври, ще бъде представен в Дом на киното в София.

Юбилейната пета година на фестивала ще предложи на габровските киномани едно вълнуващо пътешествие в епохата на немите филми с Колекция златни ленти на Белгийската кралска филмотека. Романтична нотка в това неповторимо преживяване ще внесе музикалният съпровод на пианиста Димитър Горчаков.

Българското комедийно кино ще бъде представено с две нови продукции  „Живи легенди” на Николай Илиев и „Още една мечта” на Николай Мутафчиев. Публиката ще има възможност за среща  с режисьорите и част от актьорския състав.

Киноманите ще могат да се насладят на лентите на световните величия: Люк Бесон, Уди Алън, Дъстин Хофман и да споделят екранните превъплъщения на Робърт де Ниро, Мишел Пфайфър, Томи Лий Джоунс, Пенелопе Крус, Алек Болдуин, Роберто Бенини, Маги Смит, Том Кортни, Били Конъли и много други. Акцент в програмата са две прожекции, посветени на големите имена в комедийния жанр: Робин Уилямс и Луи Дьо Фюнес.  И тази година прожекциите от модул „Златни комедии“ ще преминат под формата на филмови лектории с гост-лектор проф. Александър Янакиев от Института за изследване на изкуствата към Българска академия на науките.

Пълната програма на най-смешния филмов фестивал у нас може да видите тук.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.