Надпревара за гиздави лазарки в ЕМО „Етър” Габрово © ЕМО "Етър"

Надпревара за гиздави лазарки обявиха в ЕМО „Етър”

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Надпревара за гиздави лазарки в ЕМО „Етър” Габрово © ЕМО "Етър"
Надпревара за гиздави лазарки в ЕМО „Етър” Габрово © ЕМО „Етър“

Надпревара за лазарки обявиха в ЕМО „Етър“. Тя ще се състои на 25 март, а 15-те най-артистични девойки ще станат част от традиционното „Училище за лазарки“ в Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово. Ето и обявата на музея:

Ако си:

Красива, игрива и талантлива!
На възраст от 14 до 18 години!
Ти имаш всички шансове да спечелиш надпреварата за гиздави лазарки.

Заповядай в Етнографски музей на открито „Етър” на 25 март от 13:00 ч.

15-те най-артистични девойки ще бъдат поканени да станат част от традиционната инициатива на ЕМО „Етър“ „Училище за лазарки”.

Обучението в нея включва: изучаване на обредните песни и танци, с които хората в миналото са посрещали един от най-почитаните пролетни празници – Лазаровден.

„Училище за лазарки” ще се проведе от 1 до 7 април, а на 8 април Лазаровден всички лазарки ще участват във възстановка по случай празника в ЕМО „Етър”.

Заповядайте на 8 април в Етнографски музей на открито „Етър“ и станете част от най-пролетния български празник! Началните часове на възстановките са 11:30 ч. и 13:30 ч.

За контакти: 0896 96 06 76


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.