Габровката Надежда Савова – Григорова – българският победител в световен бизнес конкурс

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Надежда Савова - българският победител в конкурса на ChivasПроект на габровката Надежда Савова – Григорова е победителят в националния кръг на международното състезание на Chivas за социални предприемачи „The Venture“. Това научи Габрово Daily от сайта на Мрежа Хлебни къщи, създадена от габровката.

Надежда Савова – Григорова ще представи България на големия финал на 20 юли в Силициевата Долина, Сан Франциско. Тя ще се състезава за част от наградния фонд от $1 000 000 с финалистите от останалите 13 страни-участнички. Bread Houses Network беше отличен като най-перспективният и социално насочен проект измежду общо четири български компании, стигнали до националния финал.

Единствената дама сред полуфиналистите беше габровката и тя заслужи най-високата оценка на журито. Хлебните къщи са местни институции, където се провеждат регулярни събития с месене и печене на хляб с хора в неравностойно положение. Сред културно-образователните събития на хлебните къщи са рисуване с брашно, изработване на кукли от тесто, месене на хляб от слепи хора.

Първата Хлебна къща е основана именно в Габрово. През 2009 г. на мястото на стария занаятчийски дюкян на семейството на Надежда Савова, на ул. „Сан Стефано“ 26 в Габрово се експериментира и създава първата Хлебна Къща „Св. Христофор”, вече регистрирана като народно читалище “Св. Св. Дамаскин и Онуфрий Габровски-2011”. Част от тази инициатива е и Обществения клуб Фурна на ул. „Васил Левски“ 1.

Журито ще награди победителя с $750 000 от общото финансиране, а останалите $250 000 ще бъдат предоставени на фаворита на публиката. Всеки желаещ ще може да гласува посредством онлайн платформата IndieGogo. Подробности за начина, по който бихте могли да подкрепите габровката в „The Venture“, можете да намерите на официалната страница на инициативата и Facebook страницата на Chivas Regal Bulgaria.

Фотография: „Капитал“, Велко Ангелов


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.