Нощ на историите

Габровецът Момчил Цонев с първо събитие в София – “Нощ на историите”

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Нощ на историите
Нощ на историите

Габровецът Момчил Цонев организира в София събитие от нов формат – “Нощ на историите”. Популярни писатели и поети ще разказват лични истории в първото издание. Това ще бъде и първото събитие от начинанието на Момчил Цонев “Имало едно време в България” – експеримент за написването на най-голямата колективна история на България чрез споделянето на лични, семейни и родови разкази от множество автори.

Първата “Нощ на историите” ще бъде на 22 май (сряда), от 19:00 ч., в новото пространство „Книгата“ на ул. „Георги С. Раковски“ 193 в София. Партньори на събитието са Студентско читалище “Св. Климент Охридски 1997” и литературното списание “Ах, Мария”.

Писателите и поетите в първата „Нощ на историите“

Нощта ще ни срещне с писатели и поети от различни поколения, с различни биографии и стилове… и различни разказани истории. До момента участие са потвърдили: Аксиния Михайлова (поет и преводач, един от създателите на литературното списание “Ах, Мария” и носител на престижната френска награда „Гийом Аполинер” за 2014 г.); Ангел Иванов (писател, тазгодишният победител в Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“); Виргиния Захариева (поет, журналист и психотерапевт, книгата й “9 зайци” е с номинация за наградата “Хеликон”); Йордан Ефтимов (поет и литературовед, един от редакторите на “Литературен вестник”, преподавател по теория на литературата в Нов български университет); Марин Бодаков (поет, литературен редактор на вестник „К“, преподавател по журналистика в Софийски университет); Петър Чухов (поет и музикант, автор на 15 книги, носител на наградата на музея „Башо“ в Япония); Петя Кокудева (детски писател и пътешественик, носител на националната награда за дебют “Южна Пролет” за 2012 г.); Румен Баросов (един от създателите на литературното списание “Ах, Мария” и негов главен редактор); Стефан Иванов (поет и драматург, победител в „София: Поетики“ за 2011 г.).

“Форматът “Нощ на историите” ще продължи с още тематични издания, а Момчил Цонев вече работи по идеята да превърне начинанието в по-мащабен национален фестивал в София. Докато чакаме първата “Нощ на историите”, всеки може да се присъедини към Фейсбук групата “Имало едно време в България” и да сподели своя лична история.

Момчил Цонев – един от 20-те най-изявени млади личности на България

Момчил Цонев е журналист, културен мениджър и писател. Създател е на онлайн медията Габрово Daily. През 2018 г. беше обявен за един от 20-те най-изявени млади личности на България заради културния му принос към Габрово. Създател е на множество културни инициативи в родния град като международния фестивал за улични изкуства 6Fest, първата градска компютърна игра Gabroville, първата градска онлайн енциклопедия Gabrovowiki, клипа “Щастливо Габрово” и др. Сред националните му начинания са “Стародумци” за популяризиране на старите думи в езика ни и “Добрите българи” за добротворчество.

Следете събитието „Нощ на историите“ във Фейсбук събитието тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.