Награждаване на победителите от Майсторската надпревара по каменоделство, ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър” © ЕМО "Етър"

Кой победи в Майсторската надпревара на панаира в „Етър“-а

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Награждаване на победителите от Майсторската надпревара по каменоделство, ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър” © ЕМО "Етър"
Награждаване на победителите от Майсторската надпревара по каменоделство, ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър” © ЕМО „Етър“

Наградиха победителите от Майсторската надпревара по каменоделство и на Младежката секция към нея, част от ХVІ Международен панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър”. Снимки от панаира, който се проведе от 6 до 9 септември, вижте тук.

Петър Петров от великотърновското село Беляковец е носител на голямата награда Сребърна хлопка. Петър Петров получи парична награда от 600 лв. и правото на изложба базар в музея през 2019 година.

Елин Георгиев от град Аксаково, област Варна, е носител на Специалната награда на Община Габрово – грамота и парична награда от 500 лв, връчени му от кмета Таня Христова.

Носител на Специалната награда на ЕМО „Етър” – грамота и парична награда от 400 лв. – е Валерий Ганчев от село Кунено, община Роман. Директорът на музея доц. д-р Светла Димитрова ги връчи на отличения.

Наградата „От майстор на майстор”, осигурена от Андрей Стоянов, майстор-ножар в ЕМО „Етър”, бе присъдена на Румен Барфончовски от Враца. Иван Иванов от Пловдив стана носител на наградата на Иконописното ателие в музея.

Иван Симеонов от Враца е победител в Младежката секция към Майсторската надпревара. Ученикът в 12 клас в гимназията по каменообработване в село Кунино стана носител на Бронзова хлопка и парична награда, а учебното заведение получи правото на изложба базар в ЕМО „Етър” през 2019 година.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.