Любка Тинчева е новият директор на Националния музей на образованието

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Любка Тинчева © НМО

Любка Тинчева е новият директор на Националния музей на образованието в Габрово. Тя е назначена със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев от 19 август.

Досегашният директор Мая Карагьозова е освободена поради навършване на пенсионна възраст, съобщават от НМО.

Любка Тинчева е най-дългогодишният специалист в музея. От откриването на експозицията през 1986 г. досега Тинчева е работила като екскурзовод, уредник, главен уредник, ръководител отдел „Информационно осигуряване, комуникация и мултимедийно студио“.

Завършила е Немската езикова гимназия в Ловеч, Института по международен туризъм във Варна и Великотърновския университет – специалност Български и немски език.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.