Лазаровден в ЕМО "Етър"

На Лазаровден в ЕМО „Етър“ с Училище за лазарки

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лазаровден в ЕМО "Етър"
Лазаровден в ЕМО „Етър“

Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово кани на 8 април на един от най-хубавите пролетни празници – Лазаровден.

ПРОГРАМА
8 април, събота

• 11:30 ч.
Възстановка на Училище за лазарки към ЕМО „Етър“
Занаятчийска чаршия

• 13:30 ч.
Възстановка на Училище за лазарки към ЕМО „Етър“
Занаятчийска чаршия

• 15:30 ч.
Възстановка на Училище за лазарки към ЕМО „Етър“
МОЛ Габрово

20 девойки от Габрово на възраст от 14 до 18 години се включиха в инициативата „Кастинг за гиздави лазарки”, реализирана от екипа на ЕМО „Етър”. От 1 до 7 април експерти от музея обучиха лазарките на песните, танците и поверията, свързани с Лазаровден.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

20 млади габровки преминаха кастинга и ще станат „гиздави лазарки“ в ЕМО „Етър“

В съботата на Шестата седмица от Великия пост православната църква отбелязва най-голямото чудо на Христос – възкресяването на Лазар шест дни преди иудейския празник Пасха, или Лазаровден.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.