Лазаровден в ЕМО "Етър", 20 април 2019 © ЕМО Етър

„Етър“-а отпразнува Лазаровден с лазарки (СНИМКИ)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лазаровден в ЕМО "Етър", 20 април 2019 © ЕМО Етър
Лазаровден в ЕМО „Етър“, 20 април 2019 © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово по традиция отпразнува Лазаровден с възстановка на обичая лазаруване. В празника се включиха габровски лазарки, които бяха избрани чрез кастинг и участие в „Училище за лазарки“.

„Етър“-а възражда лазаруването с провеждането на образователната програма „Училище за лазарки” вече девет поредни години, а интересът към включване в инициативата расте с всяко следващо издание, споделят от музея на открито.

Представяме ви фоторепортаж от Лазаровден днес:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Честит Лазаровден! Какво не знаем за лазаруването в България

Приключи надпреварата за лазарки, ще ги видим на 20 април в „Етър“-а


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.