Образователна програма "Космически предизвикателства за деца" в ДХС © ДХС

Дом на хумора в Габрово с „Космически предизвикателства за деца”

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Образователна програма "Космически предизвикателства за деца" в ДХС © ДХС
Образователна програма „Космически предизвикателства за деца“ в ДХС © ДХС

Домът на хумора и сатирата в Габрово започва нова образователна програма – „Космически предизвикателства за деца”. Първата среща ще бъде на 9 февруари от 11:00 ч., съобщават от музея. Събитието е подходящо за деца от 7 до 12-годишна възраст.

По време на срещите децата ще научават факти за звездите, светлината, за сателитите и научните изследвания, за най-верните приятели на човека в Космоса – роботите. Сами ще изработят модели на космически сонди, лунни апарати, сателити. Всяко ниво предлага научни теории и забавни практически занимания. За всяко дете има  подарък – космически дневник, в който залепя специален стикер за всяко преминато ниво.

Първото събитие е наречено „Мисия Розета“ и ще запознае децата с разликите между комета и астероид и как те са допринесли за зараждането на живота. Всяко дете ще изработи хартиен модел на роботизиран апарат.

За да запишете детето си за космическото предизвикателство, трябва да позвъните на телефон 0878458430 или да пишете на priаteli@humorhouse.bg.

Космически габровец – герой на първата компютърна игра за Габрово Gabroville

Предизвикателства среща и космическият габровец в първата компютърна игра за Габрово Gabroville, създадена през 2015 г. от Момчил Цонев. Припомняме ви историята: Космически „габровец“ от астероида Планета Габрово тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си, но се приземява без гориво в град Габрово. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета? Зависи само от тебзапочни играта сега ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.