Цигуларят Минчо Минчев

Концерт бележи 160 години Габрово град и 70-годишнината на проф. Минчо Минчев

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Концерт на Габровски камерен оркестър и световноизвестният цигулар от Габрово Минчо Минчев в зала „Възраждане“ ще отбележи 160 години от обявяването на Габрово за град и 70-годишнината на музиканта. Събитието е на 14 октомври от 19:00 ч., на Духовния празник на Габрово Петковден.

В програмата ще звучат Йохан Фаш – Танцова сюита в ре минор; Арво Пярт – Сарабанда из „Колаж на тема Бах“; Й.С.Бах – Концерт за цигулка, обой и оркестър; Й. Хайдн – финал на Симфония №60 „Разсеяният“, втора част из Симфония №55 – „Учителят“, Концерт за цигулка и оркестър в до мажор; В.А.Моцарт – Симфония №6.

Концертът ще се излъчва и на живо в сайта и YouTube канала на Община Габрово, споделят от местната администрация.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.