Благотворителен концерт "Да помогнем на Преси"

Благотворителен концерт „Да помогнем на Преси“ обединява габровци, читалища, общественици

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Благотворителен концерт "Да помогнем на Преси"
Благотворителен концерт „Да помогнем на Преси“

Благотворителен концерт „Да помогнем на Преси“ събира 27 от всички 34 действащи читалища в община Габрово. Почти всички любителски колективи от общината се включат с по едно изпълнение в концерта, чиято цел е да подпомогне събирането на средства за лечението на 10-годишната Преслава Червенска от Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово. Концертът е на 4 юли, вторник, с начало 18.00 часа в зала „Възраждане“.

За реализацията на концерта ще работят безвъзмездно водещата Светлана Кацарска, звукооператорът Петьо Йорданов и всички, ангажирани с подготовката и организацията на инициативата.

ОЩЕ ЗА ИСТОРИЯТА НА МАЛКАТА ПРЕСИ ТУК

Да помогнем на 10-годишната Преси от Габрово да изживее щастливо детството си (ЗОВ ЗА ПОМОЩ)

Селски Мол за каузата на Преси

В 17:00 ч., пред залата ще отвори врати поредният Селски мол. Базарът „Забравени традиции, живи вкусове“ също е благотворителен и повечето от продуктите, които този път ще бъдат донесени от село, ще се продават за каузата Преси да порасне като здраво и щастливо дете. Тя е с вродено заболяване Spina bifida, което й пречи да ходи нормално и трябва да бъде оперирана до една година, защото след това ходенето ще се превърне в мъчение за нея и лечението няма да бъде възможно.

Това не е единствената инициатива в подкрепа на Преслава. Преди малко повече от седмица се проведе благотворителен базар в парк „Маркотея“, организиран от габровски майки. На 27 юни се състоя и благотворителната викторина „Soprano Quiz Night“.

Най-новото читалище на Габрово „Будителите 2017“ покани приятели и габровци на „Хоро за здраве“ на 4 юли от 17.00 часа пред зала Възраждане. Да сторим магия за добро, със силата на традицията и вярата, както и с личните си дарения, да помогнем на Преси.

Към каузата се присъедини и Марияна, майка на 3 деца, която се бори с онкологично заболяване. Тя обяви в социалните мрежи, че по-голямата част от средствата от дарителските кутии в нейна помощ също ще отидат за лечението на Преси. Всички търгове, организирани за нейното подпомагане в социалната мрежа, се пренасочват в полза на Преслава Червенска.

Как да дарим за Преси

Сумата, необходима за операцията, е 22 400 евро. Семейството е разкрило дарителска сметка на името на Преслава Христова Червенска в Първа Инвестиционна Банка АД IBAN: BG17FINV91501317000248

Габрово Daily застава и подкрепя каузата да помогнем на нашата малка съгражданка Преси!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.