Международна научна конференция „Музеите и училищната история" в НМО

Музеят на образованието с международна конференция „Музеите и училищната история“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Международна научна конференция „Музеите и училищната история" в НМО
Международна научна конференция „Музеите и училищната история“ в НМО

Националният музей на образованието – Габрово организира международна научна конференция „Музеите и училищната история“ на 25 и 26 октомври. В работата на конференцията ще се включат представители на сродни  музеи от Братислава, Белград и Киев, съобщават от НМО.

Над 60 представители на академичната общност, музейни  и архивни специалисти, педагози от цялата страна са заявили участие във форума.

Форумът е част от инициативите по повод 45 години от откриването на Националния музей на образованието – наследник и продължител на  създадения през 1905 г. Държавен училищен музей.

Всички събития в програмата на честването преминават под патронажа на Министерството на образованието и науката и носят знака на Европейската година на културното наследство 2018.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.