Стартира конкурс за детска рисунка „Моята любима книжка“ в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Стартира конкурс за детска рисунка „Моята любима книжка“. Организатори са Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование Габрово и Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово.

Конкурсът е продължение на иницитивата „Прочети ми книжка“, която стартита през октомври 2019 г.   Кампанията е имала за цел да даде нов шанс на позабравените вкъщи книжки чрез събиране, заемане и прочитане от деца.

Ето и регламентът на конкурса:

Право на участие имат всички деца и ученици на възраст от 4 до 18 години (включително деца и ученици на допълнителна подкрепа).

Размери на рисунките – формат А3 и/или А4.

Материали и техники на рисуване: няма ограничения по отношение на материалите и техниките за рисуване.

На гърба на всяка рисунка трябва да има следната информация: трите имена, възраст /група или клас/, точно наименование на образователната институция, телефон за контакт.

Ако детето или ученикът е на допълнителна подкрепа за личностно развитие е необходимо да се посочи.

Класирането ще бъде в следните категории:

  1. Деца от детските градини
  2. Деца и ученици на допълнителна подкрепа
  3. Ученици до 4 клас
  4. Ученици 5-12 клас

Специални награди в категорията „Съвместно рисуване с дете/ученик на допълнителна подкрепа.

Рисунките могат да се изпращат до 15 май 2020 г. на адрес: гр. Габрово, ул. Брянска №3, РЦПППО – Габрово или да бъдат донесени лично на посочения адрес.

Оценяването на рисунките ще се осъществи от независимо жури с председател Евгени Недев – Директор на Художествената галерия в Габрово. Изложбата ще може да се разглежда от 5 до 19 юни 2020 г. в Художествената галерия „Христо Цокев“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.