„Етър“-а в Габрово кани на истинско коледуване на 26 декември

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обичаят коледуване ще бъде пресъдаден в Етнографския музей на открито „Етър“ в Габрово на 26 декември 2021 г. от 11:30 и 13:30 ч. Коледарската дружина ще бъде от младежи от тазгодишното издание на образователната програма на музея „Училище за коледари“ – инициатива, която стартира през 2017 г.

С провеждането на „Училище за коледари“ екипът на музея дава възможност на младежи между 14 и 18 г. да се запознаят с празничната обредност около Коледа, да разучат с помощта на музейни специалисти коледарски песни и наричания.

Усетете празничната атмосфера на този стар обичай от фоторепортажа от коледуването в „Етър“-а през 2018 и 2019 г.: Ученици от Априловска гимназия – коледари в „Етър“-а І Коледари обиколиха „Етър“-а (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Повече за традициите на обичая коледуване и за коледарската дружина четете в статията на Габрово Daily: Коледуването и коледарите – традиции от старо Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.