Читалище "Априлов-Палаузов". Драматичен театър "Рачо Стоянов" © ДТ "Рачо Стоянов"

Драматичен театър Габрово с голямо коледно тържество – с Дядо Коледа, томбола, детско представление, стендъп

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово организира предпразнично коледно тържество на 20 декември 2021 г. на голямата сцена в театъра. Очакват ни детско представление, стендъп комедийно шоу с гост-артист Димитър Иванов – Капитана, коледна томбола с награди, а Дядо Коледа ще раздава подаръци за децата.

Тържеството започва с детско представление

От 18:00 часа ще започне детското представление „Приказливко в страната на думите“ на режисьорката Валерия Минева-Георгиева. Тя е автор и на текста. В спектакъла участват актьорите от габровската трупа Силвия Боева, Любен Попов и Гордан Коев, а ролята на Приказливко изпълнява Валерия Минева-Георгиева. В постановъчния екип влизат: Ян Руменин – автор на музиката, Славка Георгиева – сценография, Кристина Славкова – художник на плаката.

В това представление децата ще се срещнат с чудния свят на думите и обещанията. На помощ ще им се притече малкото момче Приказливко, което попада в тази страна, запознава се с нови герои и разбира какво означава силата на думите. Приказливко ще покаже на децата, че с думите трябва много да се внимава – как ги употребяваме, какво говорим, защото понякога думите нараняват хората, как спазваме обещанията си.

Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата

След края на постановката „Приказливко в страната на думите“ Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата. Родителите могат да се обадят предварително в ДТ „Рачо Стоянов“ за информация как ще се осъществи срещата с белобрадия старец.

Вентрологът Димитър Иванов – Капитана отново на габровска сцена

От 19:30 часа ще започне специалното коледно издание на стендъп комедийното шоу на Димитър Иванов – Капитана – „Хомеопатия за душата“. Постановката е на ДТ „Рачо Стоянов“ в партньорство с „HashtagSTUDIO“. На сцената ще видим актьорите от габровската трупа Адриана Димова/Анатолий Ставрев, както и куклите Бай Тъньо и тийнейджъра AJ TikTok-a. Автор на текста и гост-актьор в спектакъла е Димитър Иванов – Капитана, а режисьор – Емил Йорданов.

В своите кратки истории Димитър Иванов – Капитана ще преведе публиката през темите за детството тогава и сега, общуването с младите, особеностите на българския манталитет, брака и взаимоотношенията между мъжа и жената, зависимостите от социални медии, селфита и алкохол, „истината“ за основаването на българската държава.

Коледна томбола с награди

След края на комедийното шоу ще се разиграе коледна томбола с награди, организирана от ДТ „Рачо Стоянов“. Всеки може да участва в томболата като попълни и пуснe талон в урната под елхата в театъра. Участието не е обвързано със закупуване на билет за представление. Всеки закупен билет носи два нови талона за коледната томбола, които увеличават шансовете на зрителите. Един и същ участник в томболата не може да спечели повече от една награда.

Наградите са: „Златен билет“ за всички премиери на ДТ „Рачо Стоянов“ през 2022 г.; билети за премиерата на спектакъла „Германия, мръсна приказка“ на реж. Васил Дуев-Тайг, която ще се състои на 16 и 17 януари 2022 г. в габровския театър; три ваучера за избрани представления през 2022 г.; два билета за спектакъла „Моби Дик“ на реж. Петринел Гочев на 20 януари 2022 г. в габровския театър; два билета за спектакъла „Бурята“ на реж. Робърт Уилсън в Народен театър „Иван Вазов“; два билета за спектакъла „Одисей“ на реж. Диана Добрева в Драматичен театър – Пловдив; специална колекция книги, осигурени от „Пощенска кутия за приказки“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.