Лошото време мести събитието на открито „Код: зелено“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Код: Зелено © Община Габрово

Събитието на открито под мотото „Код: Зелено“ ще се проведе на 7 юли 2018 г. от 16:00 ч. в парк „Маркотея“. Първоначално обявената дата 30 юни отпада поради лошите метеорологични условия. Това съобщават организаторите от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.

Събитието е посветено на Българското председателство на ЕС, Бъдещето на Европа и младите хора.

На разположение на посетителите ще има 7 зони, в които можете да се забавлявате, да творите, да учите нови неща, да се запознавате с нови хора, да опитвате нови умения, да трупате идеи и преживявания.

Зона „Направи си сам“

Ще можете сами да изработите предмет в една от работилниците на Сдружение „Промяната е в теб“, „Дървеница“, Малка театрална компания, природен парк „Централен балкан“, „Люляче“ или „БръмБър“. Можете сами да изберете къде ще участвате и с какво ще работите – пресни зеленчуци, природни материали, дърво…

Зона „Танцувай и пей с мен“

Ще можете да почерпите опит в пеенето с Вокална група „Росина“ или в изкуството на хип-хопа – и двете инициативи с любезното съдействие на НЧ „Христо Смирненски 1949“ – кв. Русевци. А накрая да завъртите и едно кръшно хоро с работилничката за хора „Бяла българка“.

Зона „Здраве“

Ще можете да опитате дихателни практики и йога за всички нива с Helena YOGA, да укрепите духа и тялото си с Таекуондо и клуб NEXT, да преживеете вълнуващ и зареждащ фиитнес за майки с деца с клуб Kango Fit.

Зона „Зелена класна стая“

Ще научите повече за програмата Еразъм, ще участвате в игрите на Общинския съвет по наркотични вещества – Габрово, ще поговорите за отпадъците като наша отговорност и за първи път ще може да пуснете писмо в бутилка по пътя на отпадъка.

Библиотека на открито

Ако обичате да четете, моля донесете книга, за да почетем заедно в Библиотеката на открито и ако можете да се разделите с нея – дарете я после за каузата „Къщички за книги, книги за къщички“ на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово.

Зона „Супа ден“

Зоната „Супа ден“ е работилница за градски идеи на сянка, където ви каним да споделим заедно мисли за бъдещи инициативи, да запишем вашите предложения, да си поговорим и споделим заедно храната, която всеки от нас е донесъл. За да бъде пикникът истински, не забравяйте да си вземете и одеяло.

Зона „Вкусно“

Ако в съботния следобед сетивата ви бъдат привлечени от свежестта на току що приготвени фрешове и аромат на прясно изпечени питки и сладкиши, то със сигурност се намирате в зона „Вкусно“. Във „Вкусно“ може да подкрепите силите си с апетитни и здравословни храни и да се ободрите с прясно изцеден сок от свежи плодове и ароматно кафе.

На финала Група за огнени изкуства „Огнени сенки“ към НЧ „Христо Смирненски 1949“ ще покажат на всички желаещи как се върти пой, а после ще ни демонстрират изящното си изкуство.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.