Кино-литературен фестивал CineLibri

За първи път в Габрово: Кино-литературен фестивал CineLibri (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кино-литературен фестивал CineLibri
Кино-литературен фестивал CineLibri

Кино-литературният фестивал CineLibri за първи път ще гостува и в Габрово. Програмата на фестивала в нашия град е от 17 до 21 октомври и ще предложи 9 специално подбрани филмови заглавия, създадени въз основа на литературни образци или посветени на именити писатели.

CineLibri вече започва и основното му четвърто издание ще се проведе тези дни в София. Тази година фестивалът гостува и в други градове като Пловдив, Варна, Търговище, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград и Каварна.

4 български филми в програмата на Cinelibri в Габрово

Старт на 5-дневното кино-литературно приключение ще даде българският филм „Аз съм ти, Адриана” на реж. Петър Попзлатев по произведения на Димитър Димов и дъщеря му – Теодора Димова.

В програмата са включени още 3 български заглавия. Най-новият филм на режисьора Николай Волев – „Извън пътя”, с Деян Донков и Аня Пенчева; филмовата импресия „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев, по мотиви от пиесата „Приятнострашно“ на Яна Борисова, отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала „Любовта е лудост”; „8 минути и 19 секунди”, който се увенча със Специалната награда за телевизионна продукция на 36-ото издание на фестивала „Златна роза”.

Габровската публика ще има възможност да оцени блестящата френско-канадска драма „Ще се видим там горе“ на режисьора Албер Дюпонтел, удостоена с пет награди „Сезар“, екранизация на едноименния шедьовър на Пиер Льометр.

Сред останалите филми в програмата е аржентинската детективска пародия „Има ли любов, има и омраза”; щурата финландска комедия „Мъжът и бебето”; италианската версия на филма „Вечерята” по едноименния бестселър на Херман Кох и дългоочакваната екранизация на култовия роман на Иън Макюън „На плажа Чезъл”.

Прожекциите ще са в зала „Възраждане“.

Cinelibri в Габрово по дни и часове

17 октомври, сряда

18.00 ч. Аз съм ти, Адриана, България, 119 мин.

18 октомври, четвъртък

18.00 ч. Извън пътя, България, 110 мин.

20.00 ч. Вечерята, Италия, 92 мин.

19 октомври, петък

18.00 ч. Безкрайната градина, България, 90 мин.

20.00 ч. Има ли любов, има и омраза, Аржентина, 101 мин.

20 октомври, събота

18.00 ч. Мъжът и бебето, Финландия, 86 мин.

20.00 ч. На плажа Чезъл, Великобритания, 110 мин.

21 октомври, неделя

18.00 ч. 8 минути и 19 секунди, България, 90 мин.

20.00 ч. Ще се видим там горе, Франция, Канада, 117 мин.

Цената на билета е 6 лева, абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 30 лева.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.