Севлиево

Нов кинофестивал тръгва в Севлиево през ноември с вход свободен (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Севлиево
Севлиево © Минчо Тодоров. Източник: Община Севлиево

Нов кинофестивал „Филмирай!“ ще се проведе за първи път в Севлиево от 9 до 11 ноември, съобщават от Община Севлиево.  Пет игрални филма ще забавляват зрителите в трите фестивални дни. Всички прожекции ще се състоят в централното фоайе на сградата на Общината и са със свободен вход.

Режисьорът Ники Илиев ще е специален гост на 9 ноември, когато ще бъде показан най-новия му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“ с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“).

Програмата включва и едно българско заглавие за деца – „Смарт Коледа“, в което публиката ще се срещне с Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Поли Генова, Стефания Колева, Пенко Господинов и други любими актьори. В главната роля е малкият актьор Константин Гергинов – Тими, познат от сериала „Скъпи наследници“.

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

Петък, 9 ноември

19:00 ч. – „НОКАУТ ИЛИ ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА“, България, реж. Ники Илиев

Третият независимо продуциран филм на режисьора Ники Илиев. В главната роля е популярният американски актьор Гари Дърден („Местопрестъплението“). Арън е бивш шампион по бокс, но психическа травма го сваля от ринга, за да го качи на сцената с китара и терапевтична цел. Той се среща с любовта през споделената уязвимост и се връща към стария занаят с помощта на брат и сестра – български емигранти.

С участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Джеймс Таминия, Диана Любенова, Александър Кадиев

Събота, 10 ноември

11:00 ч. – „ДЖАГИ“, Аржентина, пълнометражен анимационен филм

Всичко изглежда добре за Амадео, срамежлив, но талантлив играч на футбол на маса, който е влюбен в приятелката си от детинство, свободолюбивата Лара. Истинските неприятности започват, когато Флаш, най-добрият футболист на света, се връща за да отмъсти и да превърне малкото градче в супермодерен стадион. Когато Лара е отвлечена, Амадео получава неочаквана помощ от фигурките на домашната си маса за футбол, които оживяват, за да му помогнат да спаси любимата си и да си върне родното място.

18:00 ч. – „ЕКСТЕРМИНАТОР. ГОТОВИ НА ВСИЧКО“, Полша, комедия

Петима приятели имат голяма мечта – да разтърсят полската метъл сцена и техните концерти да бъдат посетени от тълпи. Годините доказват, че младежките амбиции са едно, а животът – съвсем друго. Днес лидерът на групата със зловещото име „Екстерминатор“ работи в магазина на баща си и преживява семейна криза. Виртуозът на китарата е редови банков служител, третият приятел трябва да се задоволи с фабриката за полиуретан, четвъртият пребивава в психиатрична клиника, а петият е заминал на работа в чужбина. Един ден надеждите се завръщат – кметицата, която е голям фен на групата, иска отново да ги събере, като обещава европейски субсидии. Скоро става ясно, че в предложението има скрито условие – музикантите да изневерят на любимия стил.

Неделя, 11 ноември

11:00 ч.- „СМАРТ КОЛЕДА“, България, детски игрален филм

Деветгодишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и я модернизира, но компютърна грешка обърква плановете му. Момчето признава, че е сбъркало, и вместо наказание, получава прошка и подкрепа от всички джуджета. Заедно те успяват да спасят Коледа, а той осъзнава, че технологиите не са най-важното на този свят.
С участието на Константин Гергинов, Калин Врачански, Кръстю Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Константин Икономов, Радослава Неделчева, Константин Лунгов, София Георгиева, Стефания Колева, Пенко Господинов
Награда на публиката на Фестивала „Златна роза“ 2018. Показва се предпремиерно!

18:00 ч. – „КИНЧЕМ“ , Унгария, приключенски, исторически

Ерньо Блашкович загубва всичко след Унгарската революция от 1848 г. Кинчем, един великолепен състезателен кон, дава нова цел на безсмисления му, самоунищожителен живот. Героят има невероятният шанс да получи обратно най-важното – реванш, любов и слава. Дело на Габор Херенди, един от най-популярните съвременни унгарски режисьори, филмът бързо се превръща в хит и касов рекорд в родината си.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.