Карнавал Габрово търси булка на Рачо Ковача, запиши се на кастинга

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© Община Габрово
© Община Габрово

Денят на шегата 1 април бе избран за съвсем нешегаджийското обявяване на кастинг за булка на Рачо Ковача – митичният основател на града. С намирането на подходяща половинка се е заела лично градската управа, която е обещала вино, кумове, рокля, ракия и музика, в случай че начинанието бъде доведено до успешен край, съобщават от Община Габрово.

С чук в ръка и надвесен над наковалнята, юначният Рачо няма време да се огледа наоколо и да спре поглед над някоя по-засукана мома, камо ли да похортува с нея, да я изпита какво знае и може, че да пожелае да я прибере в къщи да му шета и да му роди деца.

След като направи тази констатация, Карнавал Габрово се самосезира и пое случая в свои ръце, подготви кратки, точни и ясни критерии за подбор на булка, осигури хора за сглядата и определи дата за сватба!

Габровци не държат бъдещата невеста задължително да е от Габрово, но държат тя да има специфични ценени в града умения:

Ако Вие сте мома за женене, можете да правите от нищо нещо, играете кръшно ръченица по терлици, готвите супа от охлювени черупки, слагате кранчета на яйцата, имате зелени очила за коня си, сечете монета на четири, може да си веете с ветрило, без да го хабите и разбира се, още ползвате ветрилото на баба си, защото е непокътнато, ако редовно храните котката си без опашка, вече ни заинтригувахте.

Ако към всичко това добавите умение, когато изкарвате пет лева, да харчите десет, а останалите да ги спестявате, то тогава не се колебайте и подайте заявление за участие в кастинга за булка на Рачо Ковача.

Карнавал Габрово поема към Вас следните ангажименти:

Да ви осигури сцена, терлици и духова музика. Да ви нахрани коня и котката, в случай, че се явите с тях на кастинг. И още: Да Ви ушие тоалет за сватбата, да кандърдиса кумове, да ви осигури ракия /без да гарантира, че е „блага”/, да стъкне чеиз, да покани гости.

Какво печелите?

Мъж от стомана и смях до забрава!

Какво губите?

Лошото си настроение и скуката. Ако е рекъл Рачо…и моминството!

За да се запишете на кастинг за булка на Рачо Ковача

Изпратете трите си имена, възраст, прелестна снимка (но не по прелести), адрес и телефон за обратна връзка на email: kultura@gabrovo.bg и чакайте да Ви се обадим!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.