Първата компютърна игра за Габрово Gabroville

Дом на хумора и сатирата кани на космическо парти и Карнавал на Планета Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Карнавал на Планета Габрово © Дом на хумора и сатирата
Карнавал на Планета Габрово © Дом на хумора и сатирата

Дом на хумора и сатирата кани на детско творческо ателие и космическо парти „Карнавал на Планета Габрово“. Щом съществува Планета Габрово, няма как там да няма карнавал и да не е весело. А как ли изглеждат тамошните габровци на своя карнавал? И как ли се забавляват?

На 14 април от 11:00 до 13:30 часа ще полетим в Космоса, ще кацнем на Планета Габрово и ще разберем как изглежда и колко весел може да е един карнавал там. Ще измислим свои космически маски и костюми. Ще потанцуваме в безтегловност, а накрая ще се почерпим с нещо неочаквано и в космически цветове – споделят от Веселата къща в Габрово. Събитието е посветено на Международния ден на космонавтиката 12 април.

Ако желаете да се включите, трябва се запишете на телефон 0878 485 430 или 066 80 72 29. Входен билет за ателието: 5 лв. (включва материали и почерпка)

А какво всъщност е Планета Габрово?

Астероид 2206 е открит на 1 април 1974 година от съветския астроном Николай Черних. Астероидът има продълговата форма с диаметър от 10 до 15 км. Най-близкото разстояние, до което се доближава до Земята е 280 млн. км. На 1 март 1981 г. Международният планетен център утвърждава названието, дадено от неговия откривател и го включва в Списъка на малките планети от Слънчевата система под № 2206. Тъй като събитието се случва в навечерието на Деня на шегата, решава се в чест на Световната столица на хумора и сатирата да го нарече ”Малка планета Габрово”. Повече за планетата четете в нашата статия тук.

Космически габровец на гости в Габрово – първата компютърна игра за Габрово Gabroville

В Дома на хумора и сатирата има специална зала, наречена „Планета Габрово“. На приключенията на космически „габровец“ от астероида Планета Габрово е посветена и първата компютърна игра за Габрово Gabroville, създадена през 2015 г. по идея на Момчил Цонев. Един габровец от тази планета тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си, но се приземява без гориво в нашия град Габрово – започва историята в компютърната игра. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета? Зависи само от теб! Може да играете на български и английски на играта тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.