Карнавал Габрово 2018 © Община Габрово

Карнавалът и 6Fest са най-популярните културни събития на Габрово в социалните мрежи

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Карнавал Габрово 2018 © Община Габрово
Карнавал Габрово 2018 © Община Габрово

Карнавалът на Габрово и международният фестивал за улични изкуства 6Fest са най-популярните културни събития на Габрово в социалните мрежи. Това сочат данните за интереса на гостите на двете събития във Фейсбук през 2018 г.

Традиционно Карнавалът е най-голямото и най-популярното културно и туристическо събитие на Габрово. Тази година Карнавалът е на 19 май 2018 г. и ще се проведе под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“. Над 3100 са „гостите“ на Карнавала във Фейсбук събитието Карнавал Габрово 2018 / Carnival Gabrovo 2018 на популярната Фейсбук страница „Габровски вицове и шеги“, сочи статистиката към 24 април 2018 г.

Над 1100 са „гостите“ на Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018 във Фейсбук събитието 6Fest Gabrovo 2018, показва статистиката към 24 април 2018 г. Първото издание на 6Fest през 2017 г. също имаше огромен успех сред габровци и гости на града – около 2000 души се записаха във Фейсбук събитието тогава.

Тук може да видите промо видеото за 6Fest 2018:

Фестивалният директор Момчил Цонев: Уличните изкуства са един от най-атрактивните начини да оживим града и неговата култура

„6Fest е още млад фестивал – на 18-20 май 2018 г. предстои второто му издание, но още с първото си издание 6Fest достигна изключително висока популярност не само за мащабите на Габрово. Фактът, че 6Fest се нарежда по популярност в социалните мрежи веднага след утвърдено културно събитие като Карнавала, показва, че вървим в правилната посока. Габрово има нужда от такъв фестивал. „Гостите“ във Фейсбук събитието са прекият вот на публиката – ясният и обективен глас на хората кои културни и туристически събития в Габрово предизвикат интереса им. Уличните изкуства са един от най-атрактивните начини да оживим града и неговата култура. И както заявих още миналата година – нашата мисия е да превърнем Габрово в Столица на уличните изкуства. Сега осъзнавам колко е трудно да организираш и утвърдиш един стойностен арт фестивал – интересът на хората обаче ми вдъхва сили, че трудностите ще бъдат преодолени“ – споделя фестивалният директор и създател на 6Fest Момчил Цонев.

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018 Габрово

От светлинен карнавален парад до каскада от летящ балон – какво предстои на 6Fest 2018?

Второто издание на 6Fest предстои на 18, 19 и 20 май. В програмата с вход свободен ни очакват светлинен карнавален парад, марионетно шоу, циркови представления, шоу на кокили, опасна каскада от летящ балон на Дани Белев. За първи път ще се проведе в нашия град и Gabrovo Free Tour. За да следите всичко около фестивала може да се присъедините към във Фейсбук събитието 6Fest Gabrovo 2018 или да харесате Фейсбук страницата 6Fest Gabrovo.

ОЩЕ ЗА ПРОГРАМАТА НА 6FEST

Габрово става Столица на уличните изкуства с второто издание на фестивала 6Fest


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.