Карнавал Габрово 2022 (ПРОГРАМА за 21 май)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Кот доди, гад доди!“ е мотото на габровския Карнавал, който тази година е на 21 май, събота. Кои музиканти ще свирят на сцената след карнавалното шествие? Какви са ограниченията в автомобилното движение – четете в статията.

10.00 ч. – 13.00 ч. – Детски мини карнавал. Карнавално шествие на детските градини

Зоната на Музей ДХС и  ул. „Аврам Гачев“

От 9.00 ч. до 13.00 ч. ще бъде спряно движението на МПС по ул. „Аврам Гачев“ от пресечката с ул. „Д-р Никола Василиади“ до пл.“Игото“ и по ул.“Д-р Никола Василиади“, от пресечката с ул.“Брянска“ до пресечката с ул.“Орловска“.

10.00 ч. Национален детски фестивал на хумора „Смехоранчета“

пл. „Възраждане“

13.30 ч. „Детска карнавална сцена“

Градинката с мечето

18.30 ч. – КАРНАВАЛНО ШЕСТВИЕ

Централна градска част

Карнавалът тази година събира над 60 карнавални картини.

20.30 ч. – 01.00 – Празничен концерт, светлинно шоу, дискотека

пл. „Възраждане“

След финала на карнавалното шествие на сцената на площад „Възраждане“ ще пеят  „Остава“, C-Block, Culture Beat, C+C Music Factory и Funky Monkeys. За 22.00 часа е предвидено и голямото светлинно шоу в небето над Габрово.

ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО

От 12.30 до 13.00 ч. за придвижване на макетите, участващи в карнавала, направлението Музей ДХС – ул. „Брянска“ – пл. „Игото“, ул. „Юрий Венелин“ до Централна поща ще бъде затворено за движение.

Бул. „Априлов“ (от Централната поща до пресечката с ул. „Р. Каролев“, пл. „Възраждане“ и ул. „Скобелевска“) ще бъдат затворени за движение от 12.00 ч. до приключване на карнавалното шествие.

Таксиметровата пиаца срещу Съдебната палата ще работи до 13.00 ч.

Пл. „Възраждане“ (участъкът на бул. “Априлов“ от пресечката с ул. „Л. Донков“  до пресечката с ул. “Възраждане“) ще остане затворен до около 03.00 ч. на 22 май.

Забранява се паркирането на МПС по ул. „Скобелевска“ и по бул. „Априлов“ в участъка от Лъвов мост до Централна поща, като оставените там автомобили трябва да бъдат преместени до 09.00 ч. на 21 май.

В 16.00 ч. ул. „Райчо Каролев“  и ул. „Пенчо Семов“  към бул. „Априлов“ се затварят.

Между 12.00 ч. и 17.30 ч. автобусите на обществения транспорт в централната градска част ще преминават по ул. „Юрий Венелин“. От 17.30 ч. до 20.00 ч. автобусите ще се движат в направлението юг- север до Централна поща и в посока север – юг до Автогара Габрово, като след 20.00 ч. отново ще преминават само по ул. „Юрий Венелин“.

След 17.30 ч. движението на останалите МПС, от южната към северната част на Габрово, ще се осъществява по ул. „Николаевска, ул. „Цанко Дюстабанов“, пл. „Първи май 1876“, ул. „Шипка“ и ул. „Орловска“, а от северната към южната – по бул. „Ст. Караджа“, ул. „Ем. Манолов“, ул. „Македония“/ зад Централна поща/ и бул. „Априлов“.

В 17.30 ч. до приключване на карнавалното шествие се затварят за движение ул. „Д-р Никола Василиади“ от ул. „Станционна“ до блок „Дунав“, ул. „Брянска“ от пресечката с ул.“Васил Неделчев“ до пл. “Игото“ и  ул. “Юрий Венелин“ от пресечката с ул. „Априловска“ до пл. „Игото“.

От 08.00 ч. на 21 май до приключване на празника ще бъдат затворени паркингите зад Община Габрово и до Съдебната палата.

Схема на временната организация на движението, затворени улици и обходни маршрути на 21 май!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.