Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Карнавалът в Габрово се разделя на две шествия, мини карнавал и още… (ПРОГРАМА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово
Карнавал Габрово, 19 май 2018 © Община Габрово

Традиционният Карнавал в Габрово предстои на 18 май. Но карнавалните събития започват седмица по-рано. Очакват ни концерти на откритата сцена на площад „Възраждане“, гостуване на „Фермата“, Мини Карнавал, Карвинг фестивал и още много. Вижте акцентите на Карнавал Габрово 2019, представени от Габрово Daily:

Две карнавални шествия на 18 май

Карнавалното шествие тази година ще бъде разделено на две части. Първата започва в 17:00 часа и в нея ще се включат детските градини и най-малките любители на карнавала, които ще дефилират до малко преди 18:00 часа. Основната част на карнавала започва в 18:00 часа.

67 са карнавалните картини тази година. Ще има картина, посветена на кръговите кръстовища в Габрово, на Пловдив като европейска столица на културата, на историите с вили, апартаменти и тераси, които са много модерни напоследък – споделят организаторите. Ще има картина, посветена и на една важна годишнина, която честваме през 2019 г. – 100 години габровски футбол. В нея ще участват всички габровски футболни клубове.

Тази година габровци и гости на града могат да се подготвят предварително за това, което ще видят в шествието. Либретото на Карнавала ще бъде разпечатано в 15 000 броя и хората ще могат да го намерят както в Община Габрово, така и на ключови места в града – институции, Туристически информационен център, Дом на хумора и сатирата. В карнавалната седмица и в самия ден на карнавала доброволци ще го раздават по улиците, така че информацията да достигне до всички.

Карнавалът ще се предава и на живо. Можете да го гледате както през сайта на Община Габрово, така и през официалния сайт на карнавала carnival.gabrovo.bg.

Карнавална сцена – концертите на площад „Възраждане“

На 16 май е първият концерт на площад „Възраждане“ – Биг бенд парад с участието на шест оркестъра от Габрово, Търговище, Ботевград, Севлиево, Стара Загора и Ловеч.

Сцената на 17 май е отредена за група D2.

Първи на сцената в карнавалната вечер на 18 май ще излязат музикантите от група Акага. След тях ще видим едни непознати за България артисти. За Bandaloop казват, че се изправят срещу гравитацията и придават ново измерение на танца, на човешкия дух и способности. Наричат ги пионери във вертикалния танц. Те са представяли своите спектакли в 22 държави в света пред милиони хора. И тъй като съчетават танца с модерните технологии за скално катерене, ще танцуват, използвайки за сцена… фасадата на Община Габрово.

След Bandaloop на сцената ще излязат звездите от Down Low, Tess и Turbo B със своите хитове Johny B, Moonlight, I`ve got the power.

В 22:30 ч. по традиция са карнавалните фойерверки и началото на DJ парти с участието на световноизвестните руснаци Filatov & Karas. Те са артистите зад ремиксите на Imany Don’t Be So Shy, The Good, The Bad and The Crazy, автори на хита Time Won`t Wait.

Концертът на 19 май вечерта на откритата сцена на площад „Възраждане“ е на група „SoulBmoll“.

17 май – Ден на Габрово

17 май е Дeнят на Габрово, на който по традиция ще има молебен за благополучие на Габрово, издигане на знамето на града и тържествена сесия на Общински съвет – Габрово. Денят ще завърши с откриването на 24-о Биенале на хумора и сатирата в изкуството в Дома на хумора и сатирата.

Повече за Деня на Габрово може да прочетете в статията на Габрово Daily ТУК.

От Карвинг до ревю на котки – съпътстващите събития на Карнавал Габрово 2019

На 11 май в „Тера мол“ ще се открие изложба на захарни изделия „Моята България – древна и млада“. В изложбата ще вземат участие едни от най-добрите български тортени декоратори, като някои от тях ще дойдат за събитието специално от чужбина. 13 дами участват със свои творения. Всичко онова, с което се гордеем като българи, ще бъде претворено от захарно тесто – история, фолклор, природни дадености.

От 11:00 до 14:00 ч. на 18 и 19 май ще се проведе третото издание на Международен Карвинг фестивал на смеха пред и в зала „Възраждане“. И тази година събитието излиза от рамките на България с участници от Украйна, Сърбия, Македония и Бенин в Южна Африка. Ще има и уъркшоп по изработка на захарни цветя. Отново ще има и демонстрации на китайско рязане на хартия и калиграфия. Специални гости идват и от художествените училища в Русе и Бургас, които ще покажат майсторство в работата с глина.

Националната изложба и карнавал-ревю на котки е в Спортна зала „Орловец” от 11 часа на 18 май. Изложбата е предназначена главно за котки, но се допускат и други домашни любимци, които искат да са котки или се чувстват като такива, така че всички са добре дошли.

В 14:00 ч. на 18 май на откритата сцена на ул. „Радецка“ще се проведе Мини Карнавалът. Вече 19 години той насърчава най-малките карнавалисти. Ще има много награди, сред които за най-малък участник и най-карнавално семейство, а на събитието децата ще се срещнат с всички свои любими супергерои и принцеси.

По време на Детския Мини карнавал ни очаква томбола. Организатори са Клуб приятели на Белгия, съвместно с потребителите на Дневен център за възрастни с увреждания и почетния консул на България за източна Фландрия – Вили Ван Импе. Потребителите на дневния център са изработили специални „бонбони“, в които обаче няма лакомство, а цифров номер. Те ще хвърлят тези бонбони сред публиката, а номерата ще бъдат изтеглени в томбола с най-различни награди, като най-голямата е златно бижу във формата на котка.

В следкарнавалния ден ще можем да се срещнем с Ваня Джаферович и Димитър Господинов от реалити шоуто „Фермата“ – от 11:00 до 15:00 ч. на 19 май те ще са пред Спортна зала „Орловец“. Габровци ще могат да се почувстват като истински участници в риалити шоуто и да изпитат силите си в различни предизвикателства.

Цялата карнавална програма по дни и часове може да видите в статията на Габрово Daily ТУК.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.