Габровски камерен оркестър с кларинетиста Кристиян Калоянов и виолончелистката Габриела Калоянова

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър
Габровски камерен оркестър

Кларинетистът Кристиян Калоянов и виолончелистката Габриела Калоянова гостуват на Габровски камерен оркестър. Програмата включва рядко изпълнявани произведения от Вивалди, Менделсон, Хиндемит и съвременниците на Моцарт и Бетховен Хайних Баерман и Петер Винтер.

Концертът е на 13 февруари от 19 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“. Цената на билета  е 3 лева. За ученици, студенти и лица над 65 г. входът е свободен.

ГАБРИЕЛА КАЛОЯНОВА е родена в София, а КРИСТИАН КАЛОЯНОВ в Шумен през една и съща година- 1988 г. Пътищата им се събират като ученици в Националното музикално училище „Любомир Пипков”- София, а след това в Националната музикална академия „проф. Панчо Владигеров“. Габриела учи виолончело при доц. Анна Атанасова и Христо Танев, а Калоян при професорите Митко Димитров и Петко Радев. Камерна музика учат заедно при проф. Венцеслав Николов. През 2012г. заедно със своите колеги Калина Митева – цигулка и Лилия Жекова сформират камерен ансамбъл „Силуети“, с който изнасят концерти в Словения, Италия, Виена, Прага, Будапеща и Любек, Германия. Гостували са и на най-престижните български фестивали като Международните фестивали „Мартенски музикални дни“ в Русе, „Дни на камерната музика“ в Габрово, Камерния фестивал в Пловдив и на сцените на зала „България“, Българското национално радио, Националния дворец на културата и други.

Габриела и Кристиян Калоянови са първите изпълнители в България на Концерт за кларинет и виолончело от немския класик Петер фон Винтер.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.