Габровски камерен оркестър © Община Габрово

За първи път в България – Габровски камерен оркестър изпълнява музика от фамилията Бах

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габровски камерен оркестър © Община Габрово
Габровски камерен оркестър © Община Габрово

Габровски камерен оркестър ще изнесе втори концерт от цикъла „Фамилията Бах“ на 30 януари от 19:00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“, съобщават от Община Габрово.

Програмата включва „Танцова сюита № 1“ от Йохан Бернхард Бах, „Симфония във фа мажор“ от Вилхелм Фридеман Бах, „Концерт за пиано и оркестър в ре минор“ от Карл Филип Емануел Бах и „Малка симфония № 4“ от Йохан Кристиан Бах.

Солист ще бъде  изтъкнатият български изследовател на бароковата музика – пианистът проф. Явор Конов. Всички произведения се изпълняват за първи път в България.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.