ИПИ: Въпреки пандемията през 2020 г., културният живот в област Габрово най-интензивен след София

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Културният живот в област Габрово остава сред най-интензивните в страната (само след този в столицата), въпреки ограниченията, свързани с пандемията през 2020 г. Това сочат данните от изследването „Регионални профили: показатели за развитие” на Института за пазарна икономика, представено на 9 декември 2021 г.

Основна причина за интензивния културен живот в област Габрово през 2020 г. е изключително високият брой на посещенията на музеите, въпреки че и той, подобно на този в страната, се свива с над 50%. През 2020 г. посещенията на местните музеи са 1800 на 1000 души (при 322 на 1000 души в страната). Броят на посещенията в библиотеките и в кината в областта намалява с повече от средния спад в страната и остава под средните стойности.

С пълния текст на анализа за област Габрово може да се запознаете в сайта на „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика ТУК.

ОЩЕ ОТ ПОКАЗАТЕЛИТЕ В ИЗСЛЕДВАНЕТО НА ИПИ:

ИПИ за икономиката в област Габрово: по БВП шести, по доходи и усвоени евросредства – втори в страната

ИПИ за област Габрово: „нови рекорди“ в отрицателния естествен прираст, висок дял на привлеченото население


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.