Специална награда за Интерактивен музей на индустрията

Интерактивният музей на индустрията с отличие от конкурса „Сграда на годината 2014“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Специална награда за Интерактивен музей на индустриятаСпециална награда получи Община Габрово за Интерактивния музей на индустрията в националния конкурс „Сграда на годината 2014“. Наградата е за принос в развитието и опазването на културно-историческото наследство и иновативен подход при представяне историята на габровската индустрия. Статуетката бе връчена лично на кмета Таня Христова от Давид Михайлович, управител на „Булфелд“ ЕООД.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Сграда на годината 2014“ ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 13 декември, събота, от 14:55 часа.

Конкурсът се организира за тринадесети път и е под патронажа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекти, завършени през 2014 г. Обектите бяха оценени от жури от 27 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

 

Сградата, в която се помещава Интерактивният музей, беше изцяло реконструирана по проект на Община Габрово за развитие на културно-историческия туристически продукт и свързаната с него инфраструктура по Оперативна програма „Регионално развитие“. Проектът бе

Обликът й е дело на арх. Мария Хлебарова, конструктор е инж. Румен Матев, а изпълнител – Обединение „Културна инфраструктура Габрово 2012“ с партньори „Строител“ ООД, гр. Русе и „Плиска консултинг“ ООД, гр. София.

Проектът бе отличен и в категорията за най-атрактивна туристическа атракция по време на годишната информационна конференция на ОП „Регионално развитие”, която се проведе на 10 декември в София. В рамките на форума министър Лиляна Павлова и столичният кмет Йорданка Фандъкова връчиха традиционните награди за най-добри бенефициенти, изпълнили проекти по ОПРР в четири категории. В събитието участваха Витория Алиата ди Вилафранка – директор-дирекция „Изграждане на административен капацитет в Югоизточна Европа“ на ГД „Регионална и урбанистична политика“ на Европейската комисия и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Култура

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.